10 bloggar jag älskar

Vi har ju alla våra favoriter här ute i bloggvärlden, och kanske är det den finaste komplimangen av alla att få. Att ha byggt en plats som är någons favorit. Mitt hjärta gör i alla fall volter i bröstkorgen när jag får höra av er att ni gillar den här lilla platsen så pass mycket att bloggen är en av era favoriter (<3), och nu tänker jag att det är dags för mig att lista ett par av mina favoriter → i del tolv av decemberutmaningen!
 
 
 
Sandra Beijer - niotillfem
Jag har hängt med Sandra i bloggen säkert lika länge som jag läst bloggar, alltså i ungefär tio år (oh my..!?). I min lilla bloggbubbla har hon alltid vart the Queen → med fantastiska frisyrer, roliga äventyr och texter som känns i varenda cell i kroppen. Hon har dessutom skrivit både Det handlar om dig och Allt som blir kvar som jag gillar så himla mycket. Om ni av någon anledning aldrig sett hennes blogg måste ni kika in där nu, även om jag tror att många här inne nog känner igen Sandra sedan länge. Ni får helt enkelt inte missa bloggen, lova det!
 
 
 
Flora Wiström
Flora är också en favorit som jag haft i en himla massa år. Även Flora har den fantastiska blandningen av helt magiska äventyr och sena kvällar med kompisgäng, kloka tankar och funderingar samt en hel del inblickar i vad hon bär för kläder om dagarna. Flora har dessutom skrivit boken Stanna som jag längtar efter att börja läsa och är hälften av min favoritpodd Flora & Frida. Får inte missas!
 
 
 
Sara Edström - wilderness 
Hos Sara är alltid stämningen så himla mysig och harmonisk. Hennes kille bakar bröd till fina frukostar som fotograferas över deras schackrutade köksbord och hon tar oss med på flådiga festkvällar med vänner. Emellanåt syr hon både klänningar, kjolar och skjortjackor och kreativiteten hos Sara smittar såklart av sig direkt! Om ni ska läsa något inlägg hos Sara (men ni borde verkligen läsa allt!) så hade jag rekommenderat det här inlägget, om en skjortjacka hon köpt second hand som visade sig vara en borttappad men kär ägodel för en bloggläsare.
 
 
 
Sandra Hjort - Atilio 
Fina, fina Sandra. Atilio är en mjuk blandning av veganska recept och DIY-tips mellan tänkvärda funderingar och fina fotografier. Sandra är mästare på att skapa en harmonisk blandning av sitt material och något jag verkligen beundrar är den höga kvalitén hon lyckas hålla i varenda uppdatering hon gör. Varvat mellan all kreativitet får vi också följa med i hennes tankar om att vara förälder till Elton, en helt bedårande liten bebis. Sandra har precis flyttat sin blogg från Metro Mode till ett eget litet krypin, så för den som missat flytten håller Sandra numera till på www.atilio.se!
 
 
 
Elsa Billgren 
Hos Elsa hänger jag med i hur livet ser ut med en liten bebis i famnen, i kombination med vackra vintageklänningar i atelje och skaldjursplatåer i hennes fantastiska kök. Elsa skriver så ärligt och känsligt om viktiga saker som uppstått i och med hennes graviditet och föräldraskap, och varvar detta så fint med sånt som bara händer i hennes liv. Ibland visar hon arbetsdagar med Äntligen hemma, emellanåt promenader på Stockholms kullerstenar och ofta plagg ur hennes magiska vintagegarderob. 
 
 
 
Emma Sundh - Emmas Vintage
Emmas Vintage är också en av bloggarna som hängt med mig i en himla massa år, och det finns en gemensam nämnare för alla dessa bloggar, något som också alltid gäller Emmas blogg: jag blir peppad, glad och inspirerad efter att jag klickat mig in dit! Emma bor på liten yta i Stockholm men kompenserar med ett magiskt torp på Gotland. Mellan fotografier från lägenheten i Stockholm och torpet på Gotland får vi se hennes vintagegarderob - och hon är ju också grundaren till decemberutmaningen som detta inlägg tillhör. En kreativ kvinna som inspirerar mig hur mycket som helst!
 
 
 
Fredrika Holmberg - Fredrikapåvinden 
Fredrika utstrålar så himla mycket glädje och pepp i sin blogg, och hon är dessutom en hejare på att sy! Så fort jag behöver lite inspiration till sömnadsprojekt eller tips på hur jag löser problem i processen vänder jag mig till Fredrikapåvinden (som också finns på Facebook → här). Hon bor helt fantastiskt med sin lilla katt Greta och tillsammans låter de oss ta del av en kreativ vardag i ett litet hus. Fredrika är även hälften av grundarna till sew alongen som jag sydde min blus till!
 
 
 
Ida Eugenius - Idaekw 
Ida är ett geni. Egentligen räcker nog förklaringen så, men det finns så himla mycket fint att säga om Idas blogg att jag bara måste förtydliga min geniförklaring med ett par meningar! När jag för ett par år sedan hittade till Ida hade hon precis blivit mamma till lilla S och jag älskade hennes sätt att skriva om familjelivet på. Hur hon som ung mamma tacklade vardagen med en liten bebis i famnen. Idag har Ida ytterligare ett barn, är gift och bor i radhus. Men utöver att hon fortfarande skriver helt fantastiskt om familjelivet levererar hon också helt genialiska sammanfattningar och frågeställningar om serier (bland annat Paradise Hotel och SKAM) och feministiska inlägg med kick ass-känsla. Är någon ett geni, ja då är det Ida!
 
 
 
Julia Eriksson - alltid mitt i prick 
För en herrans massa år sedan beställde jag en tygpåse via Julias prick-blogg, tygpåsar som hon designat trycken på och sålde för en hundralapp år 2010. Min heartbeat hänger fortfarande med och är min absolut bästa och mest använda väska genom tiderna <3 Idag varvar Julia kloka ord som känns med musiktips och resor till bland annat Japan. Hennes ord går rakt in och jag älskar bland annat det här inlägget hon gjort + resting bitch face-tröjan hon knåpat ihop. Ni får inte missa!
 
 
 
Nastasja Thor
Nastasja är min senaste stjärna i kategorin favoriter. Vi snubblade över varandras bloggar under hösten och jag fastnade direkt för hennes sätt att visa vardagen på. Nastasja låter den genuina känslan i det hon gör speglas även i bloggen, vilket jag tycker blir så himla fint. Ni minns kanske när det en dag låg en stickling på min dörrmatta? Det var Nastasja som packat in en av sina i bubbelplast och skickat över landet till mig <3 Så himla fin grej! Nastasja har precis gjort en bloggflytt från www.nastasjathor.se till ett eget krypin på www.nastasjathor.com, så för att kika i hennes arkiv får ni vända er till den gamla adressen → men glöm för sjutton inte att lägga den nya på minnet så ni kan följa henne framöver!
 
 
Jag hade tyckt att det var fint som attans om ni nu också ville dela med er av era favoriter. Kanske er absoluta favorit eller en topp tre-lista i en kommentar? Så kan hela detta inlägg med tillhörande kommentarer vara ett enda stort bloggpepp att kika på när en är på jakt efter lite nytt att fylla sin feed med. Jag hade älskat det i alla fall! Dels för att av nyfiken se om vi delar någon favorit, men också för att hitta till nya stjärnor att följa framöver. 
 
Så, hit me med era bästa bloggar att följa under 2017!

11
Annie - lättlagat vegokäk

Åh vi har EXAKT samma bloggsmak märker jag! Natascha och Ida var dock nya för mig! Ska spana in!

Några andra favoritbloggar för mig (obs ej ordning!):

Polichinelle - skönaste vardagsbloggen
Oh so sensitive (Louise som förut också bloggade på lugnochfin) - fantastiska texter
Teknifik - för att hon får mig att tycka om teknik trots att jag trodde att jag hatade det??
Cashew Kitchen - bilderna! recepten!
Linn Wiberg - hon skriver rått, ärligt och relaterbart och lever coolt Londonliv
Jennifer Stroud - bästa UK-romantiken
Reaktionista - vackra texter som får mig att tänka
Slow fashion - vettiga och inspirerande tankar om hållbart entrprenörskap
Tuvessonskan - vill äta ALLT hon gör
Amanda Jonsson - ljuset i hennes bilder, blandningen och hennes härliga dialekt
Bossbloggen - för grymma karriärråd
Anna María - kreativitetsboost

Nu har jag säkert glömt massor också! :)

Svar: Men åh, så himla intressant! Majoriteten av dem du nämner är bloggar jag också läser, så fint :) Tusen tack för tipsen! De jag inte känner igen sedan innan ska jag definitivt kika in!
lindbergellen

Klara

Det är sällan jag hittar något nytt på sådana här listor faktiskt! Tänker ta det som ett tecken på bra smak, både hos mig och listgöraren. Även om jag inte följer alla brukar jag åtminstone kika in ibland, men nu ska jag ta mig en närmre titt!

Här är några utav mina favoriter:
linnwiberg.metromode.se
jenniferstroud.se
onekligen.blogspot.com
annabellagus.blogspot.se
bon.se/blogs/frida-vega-salomonsson

Svar: Tycker absolut att det är ett bra betyg, både för dig och mig, haha! :) Läster majoriteten av dina tips, så bra betyg på det också! De jag inte känner igen ska jag definitivt kika in under julhelgen :) Tack!
lindbergellen

Sandra Leone

Är så himla ombytlig med mina favoritbloggar men just nu toppar:
http://www.louisewhitehouse.com/
http://www.ellaelers.fi/
http://jennymustard.com/

Svar: Tack för tipsen! Ska kika in under helgen <3
lindbergellen

madeleine dufva

åååh alltså så många fina bloggar?!
och skjortjackehistorien??????? :'( finaste.

jag har perioder där jag läser mer eller mindre och nu hinner jag inte med så mycket. daglig basis e ju dock du, amandajonssons och polichinelles. ♥

Svar: Bästa, bästa! <3
Fina, fina du! Tusen tack för att jag får vara en del av din dagliga läsning, det gör mig så glad <3
lindbergellen

Nastasja

Gu vad fint skrivet <3 tack för det fino.

Förutom några av ovan nämnda bloggar läser jag:
Frida Regeheim: http://www.fridareg.com/blog/
Jenny Pettersson: mvhjenny.blogg.se
Nirrimi: http://fireandjoy.com/
Amanda Jonsson: http://amandamariajosefina.se/
Karin Wåhlberg: http://radarmagazine.se/karinwahlberg/

hanna, förbanna

jag hinner inte läsa så många bloggar nu, med bebis och allting som tar mer tid - men dagligen läser jag din, Atilio-Sandras och Elsas blogg i alla fall :)

Svar: Åh, så himla fint! Tack <3 Då har vi ändå väldigt lik bloggsmak, hehe :)
lindbergellen

Finurliga fröken

Älskar dessa listor som gör att man hittar nya bloggar. Några av dina är redan mina favoriter men några är nya. Så dom ska jag titta närmare på nu. Tack för tipsen. Kram

Svar: Tack själv! <3
lindbergellen

Freja

Kul att få tips om andra bloggar :)

Svar: Hoppas du kan hitta ett par nya favoriter bland dem!
lindbergellen

Nastasja

Har redan skrivit en kommentar men är osäker om den hamnade i något spamfilter pga klistrade in länkar så skriver igen ;) TACK för de himla fina orden <3

Vill tipsa om några som inte redan nämnts:
- Frida Regeheim (fridareg.com/blog/) - så jävla cool, grym med ord och har en stil to die for.
- Jenny Pettersson (mvhjenny.blogg.se) - min klasskompis som postar så mycket goda vegorecept.
- Vicky Inoue (vickys.se) - en blandning av USA, fantastiska texter och coola outfits.
- Chrissy (highfivelivet.blogspot.se) - extra allt av allt, en av mina favoriter pga så egen och genuin.

Svar: Haha åh ja, den fastnade som spam :( Så dumt! Ledsen för att jag såg det så sent <3
Känner igen några av dina tips, men inte alla! Så fint, de ska jag kika in under julhelgen. Tack för tipsen <3
lindbergellen

JUNITJEJ

Åh, så kul med bloggtips!

Svar: Hoppas du kan hitta ett par nya favoriter! :)
lindbergellen

Per Damsberg

Min är ju inte med!
Men massor av tjejer!

Follow