Vecka 51: en väldigt julig vecka

 
Något jag gjorde den här veckan som var planerat:
Beställde julklappar, slog in julklappar och firade halva julafton i Oskarshamn och halva på Öland. Så himla mycket jul i en och samma mening!
 
och som inte var planerat:
Blev sjuk.. igen :( Men den här gången helt utan förkylning, bara feber under nätterna och hosta som inte ens cocillana hjälper mot :)) Det är lika härligt som det låter! Sen blev vi också överraskade med lilla julafton av Charlotte, Mattias och Olivia <3
 
 
och något nytt jag gjorde:
Satt upp mig och Johan i bostadskö i Malmö! Vi har ju pratat lite löst länge om att vi längre fram skulle vilja flytta till Skåne, och samla poäng i kö kan en ju alltid göra, tänker jag! Ni som bor eller har bott i Malmö, hur får en egentligen lättast lägenhet? Johan och jag tänker oss helst hyresrätt i förstahand i Malmö innerstad, men har ingen riktigt känsla för vart en "bör bo" osv. Har ni några bra tips på fina områden eller smidiga sätt att hitta bostad på? Är Blocket bra? Boplats Syd? Hjälp!
Obs, vi tänker oss inte en flytt just precis nu, utan vill mest bara förbereda inför!
 
 
Ett tips från veckan:
Sällskapsspelet Inte ens nära!, ett frågespel som går ut på att en ska gissa sig så nära svaret som möjligt. I vår omgång fick vi bland annat Hur många hårstrån innehåller ett ögonbryn? och Hur många samlag äger rum i världen varje dag?. Det är så himla intressant att se hur rätt eller fel en är ute i frågorna! Hur mycket färg går det exempelvis åt att måla om Eiffeltornet?
 
Veckans upptäckt:
Jag längtar så himla mycket till 2017 nu. Kan inte det här året bara vara slut snart? 
 
 
Godaste maten jag ätit:
Julmat <3 Älskar kombinationen k*ttbulle, körv, ägg, potatis och rödbetssallad i en tugga.
 
Veckans film, serie eller musik:
Har ni sett att Spotify satt ihop ens mest spelade låtar under 2016 i en egen spellista? Den har gått varm hos mig, massa favoriter från året som glömts bort under vintern. Sen lyssnar jag alltid väldigt mycket på Svensk Soul.
 
Veckans självis:
Taklampshatt!
 
Veckans känsla:
Så himla bra: det går bra på jobbet, det börjar klarna inom mig och jag har roliga saker att se fram emot under nästa år. Veckans känsla har bara vart en himla massa lättnad!
 
En klädsel från veckan:
Kjol och skjorta ↑ med Dr. Martens, kappa och gul halsduk en himla tidig morgon.
 
Veckans betyg:
5/5! Så himla fin vecka med lilla julafton med vår lilla extrafamilj och sen julhelg i både Oskarshamn och Öland. Nu stannar jag dessutom på ön till nästa år, så även om jag kommer jobba ett par dagar härifrån känns det som en lång och skön semester hemifrån.
 
Hur har er vecka 51 varit? Hände det något speciellt, eller vad kändes lite extra hos er? Vore som vanligt så fint om ni ville berätta!

8
Emma

Åh så fin du är i håret!

Svar: Men åh, tack <3
lindbergellen

hanna, förbanna

vilken fin vecka! Jag längtar också till 2017, kanske för att 2016 till mångt och mycket varit ett himla skitår :(

Svar: Jag håller verkligen med :( Vill mest bara kasta mig fram en vecka så att det är helt oskrivna blad!
lindbergellen

Ajli Müller

Det här var verkligen ett fantastiskt inlägg att läsa :D Har aldrig testat k*ttbullar dock, kanske näst på to-buy-listan :D

Svar: Vad glad jag blir, så roligt att du gillar det! :) Du borde testa! Vi utgick från det här receptet men justerade lite efter tycke och smak: http://www.javligtgott.se/graddstuvade-vegetariska-kottbullar-med-hasselbackspotatis-pressgurka-och-rarorda-lingon/
lindbergellen

ISA

åh vad fint med en toppenvecka! är verkligen också såå peppad på 2017! kommer bli ett fint år för oss <3

Svar: Jag hoppas verkligen att det blir ett fint år, det har vi gjort oss förtjänta av <3
lindbergellen

Wilda

Vad fin du är! Och kul med flyttdrömmar/planer. Hoppas ni hittar något fint bo. Min förra vecka var intensiv men också väldigt mysig. Julafton är nog min bästa hittills. Kram på dig!

Svar: Åh ja, ser så mycket fram emot en flytt även om planerna är väldigt lösa! Så fint att du fick en fin julafton <3
lindbergellen

Malin

det låter verkligen som en toppenvecka! jag var student när jag bodde i Malmö, så hade nog fördel av det, men jag tror att Blocket är bra, och annars kan jag verkligen rekommendera Boplats Syd. jag står fortfarande i kö där och det jag tycker om är att du inte bara köar till lägenheter i just Malmö utan det finns även lägenheter i andra delar av Skåne där också. jag bor i Helsingborg just nu och det var via den kön som jag fick min nuvarande lägenhet.

Svar: Tack för tipset! Skrev faktiskt in oss på Boplats Syd, men tycker det känns så skumt att det inte fanns bilder på lägenheterna mer än utanpå och planlösningen? Men ska verkligen hålla utkik där!
lindbergellen

lovisa

svarar på din fråga här, eftersom den ändå hörde ihop med det här inlägget. först och främst skickar jag ännu mer malmöpepp! det är som det bästa av två världar: en lagom stor liten stad där det händer mycket, finns massa falafel och massa gamla oskarshamnare ;D

angående bostad så japp, vi köpte. så därför har jag tyvärr dålig koll på hyresmarknaden... tror den kan vara tuff. men såklart genomförbar! håller ögon och öron öppna och meddelar dig om jag hör om något! <3

Svar: Åh ja! Ser så himla mycket fram emot en malmöflytt nu, blir mer pepp för varje dag. Vart letade ni i för områden när ni kikade på lägenhet? Jag och Johan har pratat lite om att köpa längre fram, men vi har lite för dålig koll på områderna för att kunna leta på "rätt" ställe just nu. Vore supersnällt om du kunde hålla ögon och öron öppna, tack <3
lindbergellen

lovisa

åh, kul! <3 typ alla vi känner bor i samma område/i närheten så det föll sig naturligt att vi letade här. här = runt västra sorgenfri! kolla även sankt knut och karlskronaplan, lite dyrare kanske iofs. annelund och östra sorgenfri är lite billigare men fortfarande väldigt nära det man vill ha nära, typ möllan och så. KRAM!

Svar: Men åh, tack!!! Tänkte mig att nära möllan vore nice pga det = nära ogge, hehe :) Ska verkligen kolla in sorgenfri (SÅ FINT NAMN!?) med omnejd, tack! <3
lindbergellen

Follow