Sew along - dags att sy en blus

Jag har en kul grej att berätta för er!
 
Men först vill jag tacka för er respons på gårdagens inlägg om alzheimers och vad som händer med min pappa. Den texten är det svåraste jag någonsin skrivit och jag är evigt tacksam för att ni läst. För att ni skänker en tanke, lite kärlek och bara är sådär fina. Tack!
Inlägget finns här om någon missat men vill läsa.
 
 
Men nu till det inlägget ska handla om idag: Det är nämligen så att Fredrika och Josefine dragit igång sin Sew along för säsongen, och denna gång kommer de sy varsin blus och blogga om processen varje måndag. Från idéer till färdiga blusar!
 
Och detta är såklart kul i sig, men jag har också fått äran att vara en av deras inspirationsbloggar. Hur fint?
 
För sex år sedan sydde jag den här klänningen ↑ av en gardin jag hittat på loppis.
 
Jag kommer med andra ord också sy en blus under de närmsta veckorna, med lite pepp och inspiration från de två genierna bakom detta projekt. Och jag tänker att ni får hänga med i processen, om ni skulle vilja det? Och för guds skull, var med själva också! Ett tips är att följa deras gemensamma Instagram och gå med i gruppen Fredrikapåvindens sypepp.
 
1 och 23 och 4
 
Jag tänker mig att min blus kommer bli som en liten bakelse. Gärna i ett mönstrat tyg, helt klart med krage och/eller fin rygg, och i en modell som både kommer passa min kropp och kunna hänga med länge i min garderob. Angående krage/rygg tänker jag mig något i stil med bilderna som jag pinnat ovan. Förstår mig dock inte riktigt på Pintesest än, så ha tålamod! Ni hittar mig här iallafall: lindbergellen.
 

 
När det gäller att hitta och välja tyg föredrar jag alltid loppis, så sen jag blev tillfrågad om att vara en del av projektet har jag vart på tygjakt överallt. Nu står jag med en liten skara tyger i mina ägor och ska snart börja mäta och välja. Vilken av ovan gillar ni mest? En annan bra grej är också att Sew alongen i år är i samarbete med Tygverket och med koden → FredrikaochJosefine ← får ni 10% på varukorgen. Bra va? In och kika, de har himla mycket fint!
 
Så, hur känner ni inför detta - vill ni följa med i processen och se min blus från idé till det faktiska plagget? Hojta till i en kommentar eller tryck på gilla-knappen så jag vet vad ni tycker, okej?

13
Anna

Jag röstar på det andra tyget från vänster :)

Hej förresten. Jag har precis hittat till din blogg och föll pladask för det du skriver om och hur du skriver.

Nu ser jag ser fram emot att följa hur blusen blir till. Ha en bra dag!

Svar: Jag kan säga såhär: för mig lutar det åt samma! :)
Åh, vad glad jag blir! Tusen tack för dina fina ord. Hoppas du kommer trivas här inne. Kram!
lindbergellen

Linda

Men åh! Tyg nummer två med vitt och lila, blev lite avundsjuk nu... ska bli kul att följa ditt syprojekt!

Svar: Vad roligt att du tycker det, tack! Kan säga såhär också, det lutar åt det tyget :)
lindbergellen

rebecca

jag vill se! jätteroligt ju. välj det randiga tyget!

Svar: Kul att du vill hänga med!
lindbergellen

Emma Broberg

Ja!! Vill jättegärna se, så himla roligt :)

Svar: Vad glad jag blir! :) I kommande vecka kommer det första "riktiga" inlägget upp i och med projektet, så stay tuned :)
lindbergellen

Anna

Ååh, älskar väskan till symaskinen!!!

Svar: Jag med! Hittade den på en loppis för 40 ynka kronor. Slog till direkt!
lindbergellen

Linda

Åh så fina bilder!

Svar: Tack!
lindbergellen

Carro

Vilken kul idé! ska bli roligt att följa :) Jag tänkte först det vita randiga tyget, men jag tror att du skulle vara väldigt snygg i blått så jag säger nog det blåatyget som hade två nyanser av blått i sig.

Svar: Vad glad jag blir för att du vill följa med! Tack :)
lindbergellen

Fredrikapåvinden

SÅ roligt Ellen! Tror din blus kommer bli så himla fin! :) Hm svårt med tygerna, de är ju så fina allihopa! Men jag tror jag lägger min röst för det vita med gula ränder. Ha en finfin helg Ellen! <3

Svar: Är SÅ glad för det här <3
lindbergellen

BySiri - the life of a creative mind

Vad kul! Jag föll för både det rosa och de blå tygerna, de ger så olika känsla liksom :)

Älskar att du har gifs i dina inlägg btw, har tänkt lära mig det också för att piffa upp posterna lite ibland ^^

Jag har ju hittat till dig först på senare tid och är lite nyfiken - går det att läsa din gamla blogg någonstans? Som jag förstått det har du bloggat i flera år tidigare? Skulle va kul att se :) Kram

Svar: Åh ja, jag älskar gifs! Tycker det är så himla roligt (så petade in "Veckans gif" i min veckosammanfattning, hehe!), och det är busenkelt att göra själv också. Jag googlade "How to Make an Animated GIF in Photoshop [Tutorial]" och följde stegen där, perfekt!
Det stämmer, jag har bloggat i tre olika vändor sen långt tillbaka! Tyvärr blev det lite tråkigheter med min senaste blogg, en Erik som köpte domänet och använde mina inlägg för att lirka in egna länkar till kasino-spel osv (kan berätta mer om detta någon annan gång, om det skulle vara intressant?), så den finns inte kvar längre. Däremot har jag lite material sparat vid sidan om, så kanske skulle vi göra en liten tillbaka blick på gammalt? :) Kram!
lindbergellen

FrökenTV, bloggen om tv och film

gud vad duktig du är

Svar: Tack! Vad glad jag blir :)
lindbergellen

Linnéa

Åh, vad roligt! Jag har sytt väldigt lite tidigare men försökt mig på några enklare plagg i år. Det är väldigt kul när det blir som en vill (ungefär). Kul att se vad det blir av din blus :))

Svar: Så roligt att du tycker det! Det är ju så himla kul att sy, och som du nämner: när det blir (ungefär) som en vill :) Härligt att du vill hänga med, tack!
lindbergellen

johanna

jag vill se!! Är så kul att följa ett projekt, speciellt eftersom jag själv inte vågar mig på ett så stort projekt själv (än?). Gillar tyg nr 2 och 4 från vänster!

Svar: Vad glad jag blir! Det är inte farligt att testa :) Jag har sytt massa klänningar som blivit fel och hamnat i soporna, men det har ju lärt mig massor på vägen. Hade vart kul om du ville haka på projektet själv, men är minst lika glad om du vill följa med här :* Kram!
lindbergellen

BySiri - the life of a creative mind

Åh tack för tutorialtipset, ska kika på det direkt !

Men gud vad hemskt att få sin blogg "kapad" på det sättet eller vad man ska säga, fattar ju att han köpte domänen lagligt men ändå, vilket beteende :S Var du fortfarande aktivt bloggande när det hände?

Det skulle va jätteintressant att höra mer om din blogghistoria eller vad man ska säga, liksom när du startade & varför, hur du bloggat tidigare, statistik, hur du tycker att du utvecklats, vad gör du nu som är samma och vad har du slutat med? Få se tillbakablickar osv :)

Svar: Ja, riktigt knäppt! Nej, jag hade lagt bloggen lite på is (livet kom emellan) och under den tiden släpptes mitt domän, han köpte det och trixade med inläggen. Men när jag upptäckte det tog jag reda på vem som registrerat domänen och vart, mailade företaget och fick dem att stänga ner hela siten... hahaha <3
Absolut, då ska jag ta och lösa en sådan tillbakaresa! :) Det kan nog ta lite tid, jag har nämligen bilder på fyra olika enheter från de åren... haha. Men det är en toppenidé!
lindbergellen

Follow